En intervju med Individen

2010 startade Benjamin Stolt sitt soloprojekt ”Individen”, han hade tröttnat på att spela i band och istället för att fortsätta syssla med ”hardcore” musik så kände han att han ville prova något nytt och började istället spela pop. Här följer en intervju med Benjamin.

Individen har nyligen tecknat avtal med Sony Music och singeln “Som Glitter” ges ut den 4 juni.

Tags: kultur

Snow White And The Huntsman

Nu är det inte långt kvar tills den efterlängtade Snow White and The Huntsman äntligen släpps på bio, närmare bestämt den 8 Juni är det dags att bänka sig i biosalongen. Ett litet tips är att boka biljetter i förväg eller kanske till och med vänta några dagar efter premiären, då spexen kring filmen är ganska stor, dock inte obefogat.

Kanske har Tim Burtons succéversion av Alice in Wonderland hjälpt till lite på traven. Disneyfilmer har i alla tider varit enormt älskade, och att göra en mörk, actionspäckad nyversion på en redan bra film kan knappast bli helt fel. -Eller?

Storyn kan vi redan, men vi kan nog förvänta oss en något mer dramatisk händelseutveckling i den här versionen, som producerats av samma man som Alice in Wonderland, nämligen Joe Roth, tillsammans med Rupert Sanders. I huvudrollen ser vi inga mindre än Kristen Stewart, Charlize Theron och Chris Hemsworh. 

Tags: kultur

Linnéa Henriksson släpper album!

Vi känner igen henne från Idol 2010 och sedan i måndags har vi kunnat lyssna på hennes nya skiva Till mina älskade & älskare, som är skriven utifrån hennes egna dagboksanteckningar. Skivan startar med ett lugnt, härligt intro och hennes tidigare släppta singlar finns självklart med, också även i en ny verison. 

Det kan ju ofta vara svårt att tycka till om låtar första gången man hör dem, men jag känner på mig att detta kan vara något jag kommer komma att lyssna på, iallafall en del utav låtarna! Jag gillade ju hennes singel Väldigt kär/Obegripligt ensam, som jag har spelat väldigt mycket, och även att jag inte gillade henne när hon var med i Idol, så måste jag erkänna såhär på efterhand att hon både var och är rätt så cool!

Tags: kultur

Grattis Loreen, Grattis Sverige!

Nästa år blir det vi, Sverige, som får hålla i Eurovision Song Contest. Detta kan vi tacka våran grymma Loreen för, som ikväll var en överlägsen vinnare nere i Baku. Vi ska vara stolta svenskar!


Loreens bidrag i Eurovision song contest.


Tags: kultur

Musiktips!

Har någon råkat missa Kristian Anttilas senaste album kan jag upplysa er om att det måste vara månadens miss. Det är inte lika aggressivt och rättfram som tidigare, men Kristian håller sig ändå till sitt ursprungliga, egna sound och sina udda texter, (som hittils mest handlat om tjejer) och han gör det bra.

Lyssna på nya plattan, Djur och Människor här: Kristian Anttila – DJUR & MÄNNISKOR

Min personliga favorit är Kristian Anttila – Hisingen - Manhattan 

Angående valet av omslag så får man ju tycka man vill. Men jag tycker inte om det…

Tags: kultur

Svensk 70-talsnostalgi

Dagens filmtips är kanske lite mer annorlunda än vanligt, men inte mindre värd att se för det. En kärlekshistoria är precis vad det låter som. En tonårsfilm från 1970, härlig nostalgi en tisdagskväll. Du kan se hela filmen på YouTube, här:  En kärlekshistoria, Del 1

Tags: kultur

Ny singel med Mange Makers!

Vi var nog många som dansade och hade kul till Mange Makers “Fest hos Mange” förra sommaren, en låt som iallafall var svår att missa och lätt satte sig på hjärnan. I år satsar de på en sommarhit igen, nya singeln “Drick den” släpptes idag, men kommer först på Spotify och Itunes imorgon.

Jag har gillat de tidigare låtarna, iallafall tills man lyckades tjata ut dem, men den här låten tycker jag var mycket tråkigare. Men det blir väl lätt ofta så, det är nog svårt att lyckas med något jätte bra varje gång.


Tags: kultur

Starbucks i Sverige

I början på 2012 öppnades de två första Starbucks-cafeerna i Göteborg och Malmö, och den världskända kaffekedjan ska enligt uppgifter öppna ännu fler cafeér runtom i Sverige. Tidigare har man bara kunnat få tag på Starbucks-kaffe utomlands och sedan 2010 på Arlanda flygplats… (innanför tullarna) 

Men bor du inte i Göteborg eller Malmö finns nu Starbucks Caramel Macciato, Chocolate Mocha och Seattle Latte att köpa på Pressbyrån, även här i Linköping!

Starbucks är en amerikansk kedja som hyllats av både kändisar och allmänheten och blivit lite av en “it”-grej vad gäller kaffe. Lite som en amerikansk och onyttigare version av min personliga favorit Espresso House. Starbucks har funnits sedan 1971 och det första cafeét öppnades i Seattle, USA. Idag finns över 16 000 cafeér runtom i världen…

- Prova nyheterna på pressbyrån!

Tags: kultur

Kwika Radio Magnus Bäcklund

Exklusiv intervju

Med Magnus Bäcklund inför Queen-konsert i Mjölby nu på lördag (12 maj).

Kwika Radio Magnus Bäcklund

Länkar: Magnus Bäcklund Saab Koruso

Tags: radio kultur